Mega Man RPG Prototype Bug Reports

Community  »  Bug Reports  » 

Endless loading...

January 7th, 2014 at 5:52am
 
Avocadora
Avocadora
1,763,051,433 BP
3 TP | 24 PP
Since the last update when I'm playing a mission, after choosing an ability the game starts to load endlessly... So I can't finish the mission and I have to close the tab and enter the game again... This has happened to me in Chrome and Firefox.
Endless loading...
Posted by Avocadora on January 7th, 2014 at 5:52am
Viewed 925 Times
 
Searinox
462,326,365 BP
3 TP | 18 PP
Posted on January 7th, 2014 at 6:02am Edited on 2014/01/07 at 6:03am
Posted 2014/01/07 at 6:02am Edited 2014/01/07 at 6:03am
#1
I second that. Also, it happens in Opera and IE.
Though, to be honest, this problem always existed for me, not just "after the last update".
^ Top
 
Developer
Adrian Marceau
113,913,695 BP
203 TP | 518 PP
Posted on January 7th, 2014 at 10:14am
Posted 2014/01/07 at 10:14am
#2
This has happened to me several times too and I still trying to find a solution. Sometimes the server just decides to stop responding for some reason and you need to reload the battle. Very frustrating for sure. >_< I'll do my best to figure out the cause - sorry everyone!
^ Top
- deleted -
 
Contributor
Spinstrike
116,512,060 BP
6 TP | 262 PP
Posted on January 7th, 2014 at 6:14pm
Posted 2014/01/07 at 6:14pm
#4
God, this happens to me ALL the time!
^ Top
- deleted -
 
Developer
Adrian Marceau
113,913,695 BP
203 TP | 518 PP
Posted on January 7th, 2014 at 9:52pm Edited on 2014/01/07 at 11:06pm
Posted 2014/01/07 at 9:52pm Edited 2014/01/07 at 11:06pm
#6
I'm so sorry everyone, I wish I knew what was causing it. >_<

In the mean time I've added a timer into the code. If you submit your action and nothing happens for 30 60 seconds, the script will ask you if you would like to try sending it the request again. Saying yes may cause the battle to behave in bizarre ways (as if one full turn just disappeared) but at the very least you have a chance of finishing the battle.

Again, I'm so sorry but hopefully this eases the pain a bit while I continue investigating from my end. :|
^ Top
 
Searinox
462,326,365 BP
3 TP | 18 PP
Posted on January 8th, 2014 at 1:58am Edited on 2014/01/08 at 2:16am
Posted 2014/01/08 at 1:58am Edited 2014/01/08 at 2:16am
#7
Well, that certainly helps. However, there are problems with that fix itself (using it during final turn makes it pass in a second, attack counting as 'missed' but somehow killing a target, robots vanishing for no reason, the 'reconnect' script sometimes appearing in 5 seconds instead of 60 or when it's not needed). Still, better than nothing.
^ Top
 
Developer
Adrian Marceau
113,913,695 BP
203 TP | 518 PP
Posted on January 8th, 2014 at 12:20pm
Posted 2014/01/08 at 12:20pm
#8
I'll look into this later tonight. I knew it wasn't a 100% perfect fix but thought it might help a bit. Thanks.
^ Top
 
Administrator
MegaBossMan
4,484,807,684 BP
46 TP | 1606 PP
Posted on January 11th, 2014 at 8:44pm
Posted 2014/01/11 at 8:44pm
#9
Hey, since you fixed the prototype, did you fix that bug or is it still there?
^ Top
 
Developer
Adrian Marceau
113,913,695 BP
203 TP | 518 PP
Posted on January 11th, 2014 at 8:47pm
Posted 2014/01/11 at 8:47pm
#10
It's probably still there. I had to prioritize simply getting it back online, but I will continue to look into this. I made small adjustments to the code to address the issue Searinox mentioned above, but I can't guarantee it fixed anything yet. >_>
^ Top
- deleted -
 
K24Rave
26,039,951 BP
0 TP | 2 PP
Posted on January 14th, 2014 at 8:18pm Edited on 2014/01/14 at 8:37pm
Posted 2014/01/14 at 8:18pm Edited 2014/01/14 at 8:37pm
#12
No such luck i'm afraid I have this problem at the moment it looks as if the server isn't transfering the command that's what causes the endless loading.
^ Top
- deleted -
 
Developer
Adrian Marceau
113,913,695 BP
203 TP | 518 PP
Posted on January 14th, 2014 at 9:30pm
Posted 2014/01/14 at 9:30pm
#14
I am not positive, but I'm thinking this might be related to the memory issues. If the memory runs out prematurely and the background script crashes, there's nothing telling the foreground one that there was a problem. It just waits..........

I really, really need to get these memory issues figures out but it's going to be hard. I know that the number of robots taken into battle is having a huge impact on memory but I don't want to start limiting the game simply because I can't afford a better hosting plan. :|

I'll do my best guys, and thank you again for your patience. This is still a beta / prototype, so you gotta cut me some slack... right? :S
^ Top
 
xColdxFusionx
949,359 BP
0 TP | 13 PP
Posted on January 14th, 2014 at 10:09pm Edited on 2014/01/14 at 10:11pm
Posted 2014/01/14 at 10:09pm Edited 2014/01/14 at 10:11pm
#15
This happened to me earlier today while trying to load in the enemies for Air Man's stage. Not sure what could cause it, but it is a little irritating. That's what happens when a game's in beta, though.
^ Top
 
ElecMan
40,681,855 BP
1 TP | 11 PP
Posted on January 15th, 2014 at 11:21am
Posted 2014/01/15 at 11:21am
#16
Oh goshs, I don't want to pressure anyone but this has been happening to me even before the January Update. To me, the game finishes loading the enemies but the commands I choose go into an endless loop and doesn't finishes loading. I tried Chrome, Safari and IE and also killing them, erasing cookies and cache and so on, but never knew this was as huge as THIS. Also, I tried loading the game in just one tab, still freezes. Just today I was able to finish two bosses and they only had 2-3 Mecha 'bots each so I'm guessing it may be the amount of robots. Either way, take all the time into fixing this, please. I don't want to stress you but just letting this out there already. I honestly thought it was just me and my flimsy Wi-Fi.
^ Top
 
megaprotobassman
16,120,577 BP
4 TP | 138 PP
Posted on January 15th, 2014 at 11:59am
Posted 2014/01/15 at 11:59am
#17
Avocadora boy i agree
^ Top
 
megaprotobassman
16,120,577 BP
4 TP | 138 PP
Posted on January 15th, 2014 at 12:00pm
Posted 2014/01/15 at 12:00pm
#18
Avocadora you are a boy or a girl
^ Top
 
Developer
Adrian Marceau
113,913,695 BP
203 TP | 518 PP
Posted on January 15th, 2014 at 1:28pm Edited on 2014/01/15 at 1:31pm
Posted 2014/01/15 at 1:28pm Edited 2014/01/15 at 1:31pm
#19
@megaprotobassman : Please use the "edit" option instead of making double-posts. Thanks!

And to everyone else, sorry again. :| I think decreasing the amount of robots per side might be my only option right now, though I really have to consider whether it's worth it. :S
^ Top
 
ExcaliburZero
7,516,666 BP
1 TP | 4 PP
Posted on January 15th, 2014 at 5:12pm
Posted 2014/01/15 at 5:12pm
#20
@Adrian Marceau
Are you sure it would be fixed by reducing the amount of robots in battle? I've had this issue numerous time with just using one robot.
^ Top

- comments disabled -

« Back to Home | Mega Man and all related names and characters are © Capcom 1986 - 2017. | Contact & Feedback »
This game is fan-made by Adrian Marceau, not affiliated or endorsed by Capcom at all, and is in no way official. Any and all feedback is appreciated. :)